Steeds meer onderzoeksbureaus gebruiken de data van de Innovatiespotter voor (ruimtelijk) economisch onderzoek.

Bureau Louter, onder meer bekend van de Elsevier Economische Toplocaties, kreeg de vraag van de gemeente Apeldoorn voor een landelijk onderzoek naar een op te richten Centrum voor Veiligheid en Digitale Transformatie.

Een onderdeel van het onderzoek was het in kaart brengen van het “cybersecurity-landschap”. Er werd gemeten waar cybersecurity gerelateerde bedrijvigheid een groot deel van de economie vormt. De kaart ontstond door combinatie van de geclassificeerde data van de Innovatiespotter en ruimtelijke statistische technieken van Bureau Louter.

Via deze aanpak wordt dwars door bestaande indelingen in economische sectoren gesneden. Daardoor kunnen ook bedrijven worden opgespoord in nieuwe technologievelden die niet zijn te “vangen” met de veelgebruikte SBI-indeling.

Uit het onderzoek blijkt dat Delft en de regio Utrecht koplopers zijn in cybersecurity-gerelateerde bedrijvigheid. Het rapport biedt mede door de samenwerking tussen beide organisaties veel gedetailleerde informatie. Zo kan bij een dergelijk onderzoek een lijst met individuele bedrijfsgegevens aangeleverd worden; de “namen en rugnummers”.

Voor meer informatie, drs. Peter Louter, peter@bureaulouter.nl
Of neem contact op met Gea Vellinga, g.vellinga@innovatiespotter.nl

Categories:

Gebruik onze tools om de bedrijven te vinden die u zoekt

Maak nu een gratis account aan en probeer de Innovatiespotter met ruim 1000 innovatieve bedrijven.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Commentaren
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerd nieuws

Verduurzaming op je bord!
Nederland is na de Verenigde Staten en Brazilië de grootste landbouwexporteur van […]
Cybersecurity als randvoorwaarde
In een eerdere blog lieten wij het bedrijvenlandschap van cybersecurity per regio […]
Dit is deel 2 in een serie dat inzicht geeft in de […]

Wil je meer weten over ons werk?

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x