Vind snel de bedrijven die je zoekt

De Innovatiespotter is een krachtige online tool die 24/7 het internet afspeurt naar bedrijven die actief zijn met innovatie, technologie, en duurzaamheid.

Dagelijks worden daarvoor online gegevens over 1,8 miljoen bedrijven in Nederland verzameld. Een team van data scientists analyseert deze gegevens met behulp van Big Data en Machine Learning en clustert de resultaten bij alle denkbare thema’s. Zo vindt de Innovatiespotter bedrijven bij (top)sectoren als duurzame energie, agro-food, health, water, logistiek, IT, high tech, blockchain, et cetera. Ook vindt de Innovatiespotter bedrijven die cross-sectoraal actief zijn. Bijvoorbeeld een bedrijf dat een app ontwikkelt voor de zorg. Zo'n bedrijf is zowel actief in ICT als in Life Sciences & Health.

De opgespoorde bedrijven worden ingedeeld in (top)sectoren. Enkele voorbeelden binnen de (top)sectoren zijn:


Bedrijfsprofielen

Om snel een indruk te krijgen van een lijst met bedrijven, worden gegevens overzichtelijk gepresenteerd in de Innovatiespotter Online:

  • Je kunt de bedrijven sorteren en filteren op diverse velden
  • Je kunt van elk bedrijf een profielpagina bekijken, die rijk is aan aanvullende informatie

Elk bedrijfsprofiel bevat de volgende informatie:

  • Bedrijfs- en contactgegevens
  • Handelsnamen
  • Aantal medewerkers
  • BAG (gebruiksdoel van de locatie)
  • SBI (sectorcode)
  • Type bedrijf: is het een maakbedrijf, adviesbureau, groothandel of iets anders?
  • Link naar het openbare LinkedIn profiel
  • Relevante netwerk- en innovatieactiviteiten

Innovatie footprint

De Innovatiespotter verrijkt bedrijfsprofielen met waardevolle gegevens uit honderden bronnen. Bijvoorbeeld innovatiesubsidies die het bedrijf heeft ontvangen en deelnames in innovatienetwerken. Ook regionale informatie wordt verwerkt. Van elk bedrijf zie je welke informatie is gevonden:

Real Time website

Een website is belangrijk voor een eerste indruk van een bedrijf. Daarom wordt van elk bedrijf de website in real time in het bedrijfsprofiel getoond. Zo staan de bedrijfsgegevens en de bedrijfswebsite overzichtelijk bij elkaar in het bedrijfsprofiel.

Met een bladerknop kun je door bedrijfsprofielen bladeren. Heb je via filteren en sorteren een bepaalde bedrijvenselectie gemaakt? Dan toont de bladerknop de bedrijven in dezelfde volgorde zoals ze in de selectie staan.

Op deze manier kun je een indruk krijgen van bijvoorbeeld alle energie- innovaties op een industrieterrein, alle starters die zijn ingeschreven in 2018, alle ZZP’ers in een woonwijk of alle IT-bedrijven in een bedrijfsverzamelgebouw.Meer weten? Download de productbeschrijving, lees publicaties, bekijk klantcasussen of neem contact op via onderstaande gegevens.