Innovatiespotter werkt samen met verschillende partijen. Dat geeft veel mogelijkheden: Innovatiespotter levert bijvoorbeeld data aan onderzoekers en adviesbureaus, of draagt bij met eigen onderzoek of expertise.

STEC Groep is een toonaangevend economisch adviesbureau, dat zich specialiseert in ruimtelijke vraagstukken. Samen met Innovatiespotter wordt gewerkt aan clusteranalyses. Hierbij wordt gekeken waar bedrijven per innovatiethema in elkaar nabijheid gevestigd zijn. Bijvoorbeeld in stadscentra, op bedrijventerreinen, of science parks.

Innovatiespotter levert de data voor deze clusteranalyses. Hierbij zijn niet SBI-codes leidend, maar de huidige activiteiten van bedrijven. De dynamiek van het bedrijfsleven is namelijk niet te vangen via SBI-codes. Innovatiespotter zorgt voor data die up-to-date is. Ook is gebruik gemaakt van Noord-Holland Noord. Met deze clusteranalyses kan worden gekeken wat de sterke clusters binnen een provincie, regio of gemeente zijn.

STEC doet de ruimtelijke analyses met deze data. Hiermee kunnen zij overheden en marktpartijen adviseren over ruimtelijke ontwikkelingen, gebouwen, gebieden en grond naar een duurzame economie.

In de bijgevoegde afbeelding is een dergelijke clusteranalyse te zien. Deze clusteranalyse gaat over de provincie Noord-Holland en toont het aantal banen in deze provincie per regio.

Naast clusteranalyses werken STEC groep en Innovatiespotter ook samen aan een project rond Circulaire Economie.

Meer informatie over deze projecten? Neem contact op met Evert-Jan de Kort, senior partner, e.dekort@stec.nl. Of neem contact op met Gea Vellinga, g.vellinga@innovatiespotter.nl

Categories:

Use our tools to find the companies you are looking for

Create a free account now and try the Innovatiespotter with over 1000 innovative companies.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Related news

Kennissessie missiegedreven werken met data
Grote maatschappelijke uitdagingen hebben één ding gemeen: innovatieve (technologie)bedrijven spelen een cruciale […]
Medische Technologie
Artificial Intelligence (AI) voor het opsporen van verschillende soorten kanker en robots […]
Kennissessie Innovatiespotter
Samen met Pieter-Jan Snijders van de Provincie Drenthe kijken wij terug op […]

Wil je meer weten over ons werk?

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x