Vind snel de bedrijven die je zoekt

De Innovatiespotter is een krachtige online tool die 24/7 het internet afspeurt naar bedrijven die actief zijn met innovatie, technologie, en duurzaamheid.

Dagelijks worden daarvoor online gegevens over 1,8 miljoen bedrijven in Nederland verzameld. Een team van data scientists analyseert deze gegevens met behulp van Big Data en Machine Learning en clustert de resultaten bij alle denkbare thema’s. Zo vindt de Innovatiespotter bedrijven bij (top)sectoren als duurzame energie, agro-food, health, water, logistiek, IT, hightech, et cetera. Ook vindt de Innovatiespotter bedrijven die cross-sectoraal actief zijn. Bijvoorbeeld een bedrijf dat een app ontwikkelt voor de zorg. Zo'n bedrijf is zowel actief in ICT als in Life Sciences & Health.

De opgespoorde bedrijven worden ingedeeld in (top)sectoren. Enkele voorbeelden binnen de (top)sectoren zijn:


Clustering

Innovatieve bedrijven zijn altijd in beweging. Sectoren met veel innovatieve ontwikkelingen zijn dat daarom ook. Niet voor niets dat elke sector regelmatig het innovatiebeleid bijstelt. Welke ontwikkelingen komen eraan? En wat is niet meer innovatief?

Om een sector te analyseren gebruiken we clusteringtools. Daarin analyseren we de data van een bepaalde sector en kunnen we zien welke bedrijven op elkaar lijken. Op die manier kunnen we groepen bedrijven clusteren. Met deze methode kunnen we ook groepen opsporen die nog niet waren opgevallen.

Bedrijfsprofielen

Om snel een indruk te krijgen van interessante bedrijven, worden gegevens overzichtelijk gepresenteerd. Vanuit het overzicht kun je:

  • Bedrijven sorteren en filteren op diverse velden
  • Van elk bedrijf een profielpagina bekijken, met de innovatie-footprint en de realtime website van het bedrijf

De innovatie-footprint

De Innovatiespotter verrijkt bedrijfsprofielen met gegevens uit honderden bronnen. Met deze gegevens maken we voor elk innovatief bedrijf een innovatie-footprint. Bijvoorbeeld innovatiesubsidies die het bedrijf heeft ontvangen, startup-programma’s en innovatienetwerken waaraan het bedrijf deelneemt. Ook regionale informatie wordt verwerkt.

Realtime website

Een website is belangrijk voor een eerste indruk van een bedrijf. Daarom wordt van elk bedrijf de website in realtime in het bedrijfsprofiel getoond. Zo staan de bedrijfsgegevens en de bedrijfswebsite overzichtelijk bij elkaar in het bedrijfsprofiel.

Met een bladerknop kun je door bedrijfsprofielen bladeren. Heb je via filteren en sorteren een bepaalde bedrijvenselectie gemaakt? Dan toont de bladerknop de bedrijven in dezelfde volgorde zoals ze in de selectie staan.

Op deze manier kun je een indruk krijgen van bijvoorbeeld alle energie-innovaties op een industrieterrein, alle starters die zijn ingeschreven in 2018, alle ZZP’ers in een woonwijk of alle IT-bedrijven in een bedrijfsverzamelgebouw.


Analysetool

Maar we doen meer. Welke sector is in jouw regio het meest innovatief? Hoe zit het met de werkgelegenheid? In welke regio zijn de meeste innovaties te vinden in de health, agri & food, hightech enzovoort? Waar zitten de meeste startups? Een kleine greep uit welke inzichten beschikbaar zijn. Met behulp van onze analysetool krijg je snel inzicht in de innovatiekracht van jouw regio of sector. Alle analyses zijn los of als geheel te downloaden als Excel- of als PDF-bestand.Rapportagetool

Elke maand krijg je een samenvatting van alle mutaties. Om nog eens naar de nieuwe of verdwenen bedrijven te kijken en om trends te zien. Niet alleen harde mutaties (NAWT-gegevens) maar ook ‘zachte’ mutaties. Bedrijven die de afgelopen periode door veranderende activiteiten binnen of juist buiten een sector zijn gevallen. De rapportage kun je vanuit je abonnement downloaden als Excel- en PDF-bestand.

API

Wie onze gegevens in eigen applicaties wil gebruiken, kan gebruik maken van een API. Neem contact op voor meer informatie.


Meer weten? Maak een gratis account aan, download de productbeschrijving, lees publicaties, bekijk klantcasussen of neem contact op via onderstaande gegevens.