Een sportzomer vol innovatie

Met het EK voetbal, de Tour de France, de Formule 1 en de Olympische Zomerspelen in Tokyo is er deze zomer veel aan sport te bekijken. Deze evenementen worden allemaal op TV, tablet of laptop gevolgd. Maar achter de schermen gebeurt er veel meer. Constant zijn er innovaties aan de gang in de sport sector.

Voor topprestaties is innovatie nodig. Technologische ontwikkelingen zorgen voor voorsprong in de aanloop naar, en tijdens de wedstrijden zelf. Sommige innovaties zijn voor het publiek zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan de klapschaats of aan de VAR en doellijntechnologie binnen het voetbal. Maar de meeste innovaties zie je als toeschouwer niet. Denk aan betere dopingcontroles, veiligere hekken bij wielrennen, of videoanalyses van topsporters met behulp van AI. Maar ook voor amateurs en recreanten spelen innovaties een rol, zoals smartwatches of keeperhandschoenen met fingersave. Tot slot komen sportinnovaties uiteindelijk ook in andere sectoren. Zoals bij revalidatie-therapie of in gewone stadsfietsen, bijvoorbeeld lichtgewicht frames.

Hieronder vindt u 6 willekeurige bedrijven uit de Innovatiespotter die werken aan sportinnovaties.

  • Oryx movement solutions (Bunnik): Bewegingssensoren voor fysiotherapeuten en topsporters om hun beweging te optimaliseren.
  • Yalp (Goor): Stimuleren van spelen, bewegen en sporten door inspirerende omgevingen te creëren voor kinderen.
  • Inmotion VR (Den Bosch): Gebruikt VR-technologie om gepersonaliseerde revalidatie te bieden. Hierbij wordt het voor de patiënt leuker gemaakt om te revalideren.
  • Sport Data Valley (Leiden): Nationaal platform voor analyse van data rond sport en bewegen, met inzicht in prestaties van de individuele sporter
  • Sci Sports (Enschede): Ondersteuning van voetbaltransfers en analyse van spelers door middel van algoritmes.

Gebruik onze tools om de bedrijven te vinden die je zoekt

2965314

Krijg nu toegang tot ons AI-gedreven platform en krijg data en inzicht in je werkgebied.

Laatste blogs

Campussen Nederland 2023
Publicatie

Datagedreven inventarisatie campussen 2023

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (MinEZK) heeft Innovatiespotter een volledig datagedreven onderzoek uitgevoerd naar de dynamiek op en rond Nederlandse campussen. Innovatie op campussen Met gebruik van data-analyse is uit een longlist van 200 campusachtige initiatieven bepaald of ze voldoen aan de kenmerken van een

Lees Meer »
Circulaire Economie

Inzicht in het innovatie ecosysteem van circulariteit

Bedrijven spelen een cruciale rol in de Circulaire Economie. Innovatiespotter ontsluit meer dan 4.500 bedrijven in Nederland die voorop lopen in de Circulaire Economie. Wie zijn het, waar zitten ze en wat doen ze? Neem direct contact op om toegang te krijgen tot deze bedrijven (de  “namen en rugnummers”) en om inzicht

Lees Meer »
Energie

De energietransitie in kaart gebracht!

Bedrijven spelen een cruciale rol in de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Zij ontwikkelen producten en diensten waarmee we op grote schaal nieuwe vormen van duurzame energie kunnen gebruiken.  Innovatiespotter ontsluit meer dan 7.000 innovatieve energiebedrijven in Nederland die voorop lopen in de energietransitie. Wie zijn het, waar zitten ze en wat

Lees Meer »
Wil je meer weten over ons werk?
Launch login modal Launch register modal