Snel inzicht in je werkgebied

Inzicht in het bedrijvenlandschap van je werkgebied is belangrijk om strategische keuzes te maken. Maar een uitgebreid rapport is niet altijd noodzakelijk. Wil je binnen één klik inzicht in je werkgebied? Met de vernieuwde analysetool van de Innovatiespotter is dat mogelijk!

De Innovatiespotter bevat profielen van alle ruim 2 miljoen bedrijven in Nederland. Deze bedrijven zijn op verschillende manieren doorzoekbaar gemaakt. Met handige filters krijg je inzicht in de werkgelegenheid, het startup-ecosysteem, in de innovatiekracht van je werkgebied, en nog veel meer. Van elke selectie is het mogelijk om een analyse te maken.

Maak met de nieuwe analysetool van elke zoekactie snel en eenvoudig een rapportage met tabellen en grafieken. Met één klik maak je een compleet rapport met toelichtende tekst in PDF-formaat. Dit is makkelijk te delen met collega’s.

Op welke locaties zijn innovators geconcentreerd?

Welke gebieden hebben de hoogste concentratie innovatieve bedrijven? Het is mogelijk om met hulp van de tools inzicht te krijgen in de regionale verschillen.

AI deelt in naar innovatiethema’s

Elke bedrijfswebsite wordt met behulp van Artificial Intelligence (AI) geanalyseerd op innovatie. Leidend hiervoor zijn het Topsectorenbeleid en het missiegedreven innovatiebeleid. Het is zelfs mogelijk om bedrijven te vinden die op de grensvlakken van sectoren aan innovaties werken.

Hoeveel bedrijven zijn aangesloten bij het innovatie-ecosysteem?

De Innovatiespotter brengt ook de Innovatie-footprint van een bedrijf in kaart. De Innovatie-footprint geeft aan in hoeverre een bedrijf is aangehaakt bij het innovatie-ecosysteem. Elk individueel bedrijf wordt gescand op deelname aan: innovatienetwerken, startup-programma’s, awards en nominaties, subsidies, hubs, investeringen en meer. De gevonden deelnames vormen samen de Innovatie-footprint van een bedrijf.

Uitsplitsing naar andere kenmerken

Creëer en bekijk grafieken over de leeftijd van bedrijven, werkgelegenheid, rechtsvormen en andere kenmerken. Of op welke bedrijventerreinen ze zijn gevestigd en of deze adressen kantoren of industriegebouwen zijn. Met de SBI is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de opbouw van een bedrijvenselectie. De SBI is de branche en industriecode waarmee elk bedrijf staat ingeschreven in het handelsregister. In de grafiek is te zien uit welke traditionele SBI-groepen de bedrijven afkomstig zijn.

Geïnteresseerd in een kennissessie?

Op donderdagmiddag 14 oktober en vrijdagochtend 15 oktober organiseren we twee korte kennissessies. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Gebruik onze tools om de bedrijven te vinden die je zoekt

2965314

Krijg nu toegang tot ons AI-gedreven platform en krijg data en inzicht in je werkgebied.

Laatste blogs

Campussen Nederland 2023
Publicatie

Datagedreven inventarisatie campussen 2023

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (MinEZK) heeft Innovatiespotter een volledig datagedreven onderzoek uitgevoerd naar de dynamiek op en rond Nederlandse campussen. Innovatie op campussen Met gebruik van data-analyse is uit een longlist van 200 campusachtige initiatieven bepaald of ze voldoen aan de kenmerken van een

Lees Meer »
Circulaire Economie

Inzicht in het innovatie ecosysteem van circulariteit

Bedrijven spelen een cruciale rol in de Circulaire Economie. Innovatiespotter ontsluit meer dan 4.500 bedrijven in Nederland die voorop lopen in de Circulaire Economie. Wie zijn het, waar zitten ze en wat doen ze? Neem direct contact op om toegang te krijgen tot deze bedrijven (de  “namen en rugnummers”) en om inzicht

Lees Meer »
Energie

De energietransitie in kaart gebracht!

Bedrijven spelen een cruciale rol in de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Zij ontwikkelen producten en diensten waarmee we op grote schaal nieuwe vormen van duurzame energie kunnen gebruiken.  Innovatiespotter ontsluit meer dan 7.000 innovatieve energiebedrijven in Nederland die voorop lopen in de energietransitie. Wie zijn het, waar zitten ze en wat

Lees Meer »
Wil je meer weten over ons werk?
Launch login modal Launch register modal