Herkenning met AI

Gezichten herkennen, productiefouten detecteren of het herkennen van frauduleuze acties

Dit zijn inmiddels bekende toepassingen van AI (Artificial Intelligence). AI is tegenwoordig niet meer uit de wereld weg te denken. AI verwijst naar systemen die intelligent gedrag vertonen door hun omgeving te analyseren en – met een zekere mate van zelfstandigheid – actie ondernemen om specifieke doelen te bereiken.

AI is in de basis wiskunde, bestaand uit complexe formules of wel algoritmes. Wij als mens zijn gek op het herkennen en vinden van patronen. Het is daarom niet vreemd dat we nu technologie gebruiken om deze patronen voor ons te vinden.

Voorbeelden zijn: Natural Language Processing (NLP): het begrijpen van de geschreven menselijke taal voor een systeem. Speech Processing gaat over het omzetten van spraak naar tekst, Computer Vision over beeldherkenning en Affective Computing over het herkennen en opsporen van emoties voor bijvoorbeeld marketing doeleinden.

In de Innovatiespotter vinden wij onder andere deze 9 bedrijven die AI toepassen voor een vorm van herkenning:

  • 20 Face (Enschede): Contactloze toegangscontrole met AVG-proof gezichtsherkenning.
  • Media distillery (Amsterdam): Het herkennen van visuele en audio elementen in video’s.
  • Sightcorp (Amsterdam): Herkenning van demografische informatie van het publiek.
  • Oddity.ai (Utrecht): Herkenning van criminele activiteiten.
  • VicarVision (Amsterdam): Herkenning van gezichtsuitdrukkingen.
  • Pixyle.ai (Den Bosch): Vereenvoudigen van E-commerce door mode-artikelen te labelen.
  • Kepler Vision (Amsterdam): Herkennen van valpartijen bij patiënten binnen 60 seconden.
  • Kaios.ai (Groningen): Identificeert weg-onderhoud en weg-schade.
  • Innovatiespotter (Groningen): Identificeert innovatie bij bedrijven en clustert deze.

 

Meer weten over de Innovatiespotter? Neem contact met ons op.

Gebruik onze tools om de bedrijven te vinden die je zoekt

2965314

Krijg nu toegang tot ons AI-gedreven platform en krijg data en inzicht in je werkgebied.

Laatste blogs

Visueel verslag van de kennissessie SDG- en duurzaamheidsmonitor 2024 door Meinte Strikwerda
Event

Kijk de kennissessie ‘SDG- en duurzaamheidsmonitor 2024’ terug!

Op 23 mei organiseerde Innovatiespotter de kennissessie ‘SDG-en duurzaamheidsmonitor van het Nederlands bedrijfsleven 2024’. U kunt deze sessie onderaan deze pagina terugkijken. De monitor Tijdens de sessie werd uitgebreid aandacht besteed aan de door Innovatiespotter ontwikkelde duurzaamheidsmonitor en de opvallende conclusies die daaruit volgen. De monitor geeft kwantitatief de staat

Lees Meer »
Campussen Nederland 2023
Publicatie

Datagedreven inventarisatie campussen 2023

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (MinEZK) heeft Innovatiespotter een volledig datagedreven onderzoek uitgevoerd naar de dynamiek op en rond Nederlandse campussen. Innovatie op campussen Met gebruik van data-analyse is uit een longlist van 200 campusachtige initiatieven bepaald of ze voldoen aan de kenmerken van een

Lees Meer »
Wil je meer weten over ons werk?
Launch login modal Launch register modal