Het Health innovatie-ecosysteem

Direct naar:
Contact:

Een gezond leven voor iedereen is één van de maatschappelijke uitdagingen. Daarom is het onderdeel van het Nederlandse missiegedreven innovatiebeleid. Enorm veel bedrijven dragen bij aan deze missie. Innovatiespotter ontsluit meer dan 6000 Nederlandse innovatieve health-bedrijven die vandaag werken aan de zorg voor morgen. In onze vorige infographic lieten wij daar enkele van zien.

Maar het ecosysteem bestaat niet alleen uit bedrijven. Een belangrijke rol is weggelegd voor hubs, valleys, netwerken en andere organisaties die het innovatie-ecosysteem aanjagen en versterken. Bedrijven en andere organisaties kunnen daar terecht voor financiering, samenwerking, kennis, netwerken, faciliteiten en meer.

Het Health innovatie-ecosysteem

Meer weten over innovatie-ecosystemen? Op 24 februari organiseren wij de kennissessie ‘Data voor missiegedreven innovatie’ in samenwerking met Marc Kalf, ecosystem director van Health Valley en Willem Overbosch, Driven by Entrepreneurship. Aanmelden kan via deze link.

Sprekers:

  • Marc Kalf (Health Valley) – Hoe draagt Health Valley bij aan de missie ‘Gezondheid en Zorg’ uit het missiegedreven innovatiebeleid? Welke rol speelt data daarbij?
  • Gea Vellinga (Innovatiespotter) – Hoe zorgt data voor minder versnippering in het innovatie-ecosysteem? Hoe draagt data bij aan het missiegedreven innovatiebeleid?
  • Presentator: Willem Overbosch (SDG Align), Driven by Entrepreneurship

Deze kennissessie is bedoeld voor:

  • Beleidsontwikkelaars en beleidsuitvoerders rond innovatie, technologie en duurzaamheid
  • Wie actief is voor de landelijke innovatiemissies en voor de Topsectoren

Laatste blogs

Campussen Nederland 2023
Publicatie

Datagedreven inventarisatie campussen 2023

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (MinEZK) heeft Innovatiespotter een volledig datagedreven onderzoek uitgevoerd naar de dynamiek op en rond Nederlandse campussen. Innovatie op campussen Met gebruik van data-analyse is uit een longlist van 200 campusachtige initiatieven bepaald of ze voldoen aan de kenmerken van een

Lees Meer »
Circulaire Economie

Inzicht in het innovatie ecosysteem van circulariteit

Bedrijven spelen een cruciale rol in de Circulaire Economie. Innovatiespotter ontsluit meer dan 4.500 bedrijven in Nederland die voorop lopen in de Circulaire Economie. Wie zijn het, waar zitten ze en wat doen ze? Neem direct contact op om toegang te krijgen tot deze bedrijven (de  “namen en rugnummers”) en om inzicht

Lees Meer »
Energie

De energietransitie in kaart gebracht!

Bedrijven spelen een cruciale rol in de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Zij ontwikkelen producten en diensten waarmee we op grote schaal nieuwe vormen van duurzame energie kunnen gebruiken.  Innovatiespotter ontsluit meer dan 7.000 innovatieve energiebedrijven in Nederland die voorop lopen in de energietransitie. Wie zijn het, waar zitten ze en wat

Lees Meer »
Wil je meer weten over ons werk?

Gebruik onze tools om de bedrijven te vinden die je zoekt

2965314

Krijg nu toegang tot ons AI-gedreven platform en krijg data en inzicht in je werkgebied.

Launch login modal Launch register modal