Waterstof pioniers

Sinds het Klimaatakkoord uit 2019 liggen er veel plannen klaar voor inzet of gebruik van waterstof. Het moet een grote rol spelen in de transitie naar hernieuwbare energiebronnen. Stroom wordt bijvoorbeeld opgewekt met zon of wind, en opgeslagen als “groene” waterstof. Maar het mist nog aan een goede infrastructuur, en het opwekken en opslaan van waterstof is nog niet rendabel. Desondanks zijn er veel bedrijven die pionieren met deze veelbelovende vorm van energie.

Hieronder 9 voorbeelden van bedrijven die bezig zijn met waterstof:

 • Hyet hydrogen (Arnhem)
  • Waterstof via bestaand aardgasnetwerk transporteren, door het aan te lengen met aardgas, en vervolgens weer te scheiden
 • H2Fuel Systems (Voorschoten)
  • Het opslaan van waterstof in droge poedervorm
 • H2Storage (Eindhoven)
  • Waterstof als brandstof voor vrachtwagens, busvervoer en ander zwaar transport
 • Hysolar (Nieuwegein)
  • Advies rondom waterstof uit zonne-energie, en beheerder van een groot waterstoftankstation
 • Hygear (Arnhem)
  • HyREC; project voor het terugwinnen van waterstof
 • Hygro (Alkmaar)
  • Waterstof opgewekt uit wind, en toegepast in mobiliteit, industrie en gebouwde omgeving
 • Bareau (Heerenveen)
  • Waterstof en groengas halen uit organische afvalstromen
 • Corre Energy Storage (Groningen)
  • Ondergrondse energieopslag van samengeperste lucht, met gebruik van waterstof
 • Light Metals Centre (Delfzijl)
  • Waterstofopslag in magnesiumbatterijen

Gebruik onze tools om de bedrijven te vinden die je zoekt

2965314

Krijg nu toegang tot ons AI-gedreven platform en krijg data en inzicht in je werkgebied.

Laatste blogs

Campussen Nederland 2023
Publicatie

Datagedreven inventarisatie campussen 2023

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (MinEZK) heeft Innovatiespotter een volledig datagedreven onderzoek uitgevoerd naar de dynamiek op en rond Nederlandse campussen. Innovatie op campussen Met gebruik van data-analyse is uit een longlist van 200 campusachtige initiatieven bepaald of ze voldoen aan de kenmerken van een

Lees Meer »
Circulaire Economie

Inzicht in het innovatie ecosysteem van circulariteit

Bedrijven spelen een cruciale rol in de Circulaire Economie. Innovatiespotter ontsluit meer dan 4.500 bedrijven in Nederland die voorop lopen in de Circulaire Economie. Wie zijn het, waar zitten ze en wat doen ze? Neem direct contact op om toegang te krijgen tot deze bedrijven (de  “namen en rugnummers”) en om inzicht

Lees Meer »
Energie

De energietransitie in kaart gebracht!

Bedrijven spelen een cruciale rol in de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Zij ontwikkelen producten en diensten waarmee we op grote schaal nieuwe vormen van duurzame energie kunnen gebruiken.  Innovatiespotter ontsluit meer dan 7.000 innovatieve energiebedrijven in Nederland die voorop lopen in de energietransitie. Wie zijn het, waar zitten ze en wat

Lees Meer »
Wil je meer weten over ons werk?
Launch login modal Launch register modal