Dienstverlening aan het MKB

MKB: motor van de economie

Maar liefst 99,9% van de bedrijven die in Nederland gevestigd zijn vallen onder het MKB. Een groot deel van het MKB wordt gezien als breed MKB. Hieronder wordt verstaan alle MKB exclusief ZZP’ers en innovatieve bedrijven.
Het MKB is een belangrijke motor van de economie. Het MKB is verantwoordelijk voor ruim zestig procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP) en zeventig procent van alle werkgelegenheid.
Ook in de verschillende transities, zoals duurzaamheid en digitalisering, speelt het MKB een belangrijke rol. Het biedt de oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken en moet zelf ook mee in alle transities. Daarom is meer doen voor het MKB van vitaal belang voor het innovatie- en duurzaamheidsbeleid.

De motor opvoeren

Veel dienstverlening van de publieke sector is gericht op het MKB. Maar de publieke sector bereikt vaak weinig MKB’ers en MKB’ers hebben vaak moeite met het vinden van de juiste ondersteuning. Het gevolg: ondersteuning van de publieke sector komt meestal ten goede aan een kleine groep bekende bedrijven, de ‘usual suspects’. Het brede MKB wordt minder geholpen.
Politiek en samenleving verwachten daarom dat overheden een pro-actieve rol spelen om meer voor deze doelgroep te doen.
Dankzij onze data en dienstverlening kun jij het brede MKB snel vinden, bereiken en benaderen. Zo laat je de motor van de economie op volle toeren draaien.

Werk uit handen geven

Het liefst wil je contact leggen met alle bedrijven in je werkgebied. Want dan geef je de economie een duw in de rug. Innovatiespotter biedt je de data, de tools, de capaciteit en de ervaring om alle bedrijven, inclusief het brede MKB te vinden, bereiken en benaderen.
Heb je het druk? Geef het werk uit handen! Innovatiespotter verzorgt het complete traject van benaderen tot en met bevragen van bedrijven met plezier voor je. Resultaat: je krijgt meer bedrijven voor je programma’s, subsidies en netwerken/ecosystemen. Zo worden innovaties en transities aangejaagd.

Direct naar:
Launch login modal Launch register modal