Innovatieve ruimtelijke analyses

Innovatiespotter werkt samen met verschillende partijen. Dat geeft veel mogelijkheden: Innovatiespotter levert bijvoorbeeld data aan onderzoekers en adviesbureaus, of draagt bij met eigen onderzoek of expertise.

STEC Groep is een toonaangevend economisch adviesbureau, dat zich specialiseert in ruimtelijke vraagstukken. Samen met Innovatiespotter wordt gewerkt aan clusteranalyses. Hierbij wordt gekeken waar bedrijven per innovatiethema in elkaar nabijheid gevestigd zijn. Bijvoorbeeld in stadscentra, op bedrijventerreinen, of science parks.

Innovatiespotter levert de data voor deze clusteranalyses. Hierbij zijn niet SBI-codes leidend, maar de huidige activiteiten van bedrijven. De dynamiek van het bedrijfsleven is namelijk niet te vangen via SBI-codes. Innovatiespotter zorgt voor data die up-to-date is. Ook is gebruik gemaakt van Noord-Holland Noord. Met deze clusteranalyses kan worden gekeken wat de sterke clusters binnen een provincie, regio of gemeente zijn.

STEC doet de ruimtelijke analyses met deze data. Hiermee kunnen zij overheden en marktpartijen adviseren over ruimtelijke ontwikkelingen, gebouwen, gebieden en grond naar een duurzame economie.

In de bijgevoegde afbeelding is een dergelijke clusteranalyse te zien. Deze clusteranalyse gaat over de provincie Noord-Holland en toont het aantal banen in deze provincie per regio.

Naast clusteranalyses werken STEC groep en Innovatiespotter ook samen aan een project rond Circulaire Economie.

Meer informatie over deze projecten? Neem contact op met Evert-Jan de Kort, senior partner, e.dekort@stec.nl. Of neem contact op met Gea Vellinga, g.vellinga@innovatiespotter.nl

Gebruik onze tools om de bedrijven te vinden die je zoekt

2965314

Krijg nu toegang tot ons AI-gedreven platform en krijg data en inzicht in je werkgebied.

Laatste blogs

SDG- en duurzaamheidsmonitor van het Nederlands bedrijfsleven 2024
Event

SDG- en duurzaamheidsmonitor van het Nederlands bedrijfsleven 2024

We nodigen je van harte uit voor een kennissessie waarin we de SDG- en duurzaamheidsmonitor van het Nederlands bedrijfsleven 2024 presenteren. Deze is ontwikkeld door Innovatiespotter in opdracht van de Nationaal Coördinator Duurzame Ontwikkelingsdoelen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees Meer »
Campussen Nederland 2023
Publicatie

Datagedreven inventarisatie campussen 2023

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (MinEZK) heeft Innovatiespotter een volledig datagedreven onderzoek uitgevoerd naar de dynamiek op en rond Nederlandse campussen. Innovatie op campussen Met gebruik van data-analyse is uit een longlist van 200 campusachtige initiatieven bepaald of ze voldoen aan de kenmerken van een

Lees Meer »
Circulaire Economie

Inzicht in het innovatie ecosysteem van circulariteit

Bedrijven spelen een cruciale rol in de Circulaire Economie. Innovatiespotter ontsluit meer dan 4.500 bedrijven in Nederland die voorop lopen in de Circulaire Economie. Wie zijn het, waar zitten ze en wat doen ze? Neem direct contact op om toegang te krijgen tot deze bedrijven (de  “namen en rugnummers”) en om inzicht

Lees Meer »
Wil je meer weten over ons werk?
Launch login modal Launch register modal