Herkenning met AI

Gezichten herkennen, productiefouten detecteren of het herkennen van frauduleuze acties

Dit zijn inmiddels bekende toepassingen van AI (Artificial Intelligence). AI is tegenwoordig niet meer uit de wereld weg te denken. AI verwijst naar systemen die intelligent gedrag vertonen door hun omgeving te analyseren en – met een zekere mate van zelfstandigheid – actie ondernemen om specifieke doelen te bereiken.

AI is in de basis wiskunde, bestaand uit complexe formules of wel algoritmes. Wij als mens zijn gek op het herkennen en vinden van patronen. Het is daarom niet vreemd dat we nu technologie gebruiken om deze patronen voor ons te vinden.

Voorbeelden zijn: Natural Language Processing (NLP): het begrijpen van de geschreven menselijke taal voor een systeem. Speech Processing gaat over het omzetten van spraak naar tekst, Computer Vision over beeldherkenning en Affective Computing over het herkennen en opsporen van emoties voor bijvoorbeeld marketing doeleinden.

In de Innovatiespotter vinden wij onder andere deze 9 bedrijven die AI toepassen voor een vorm van herkenning:

  • 20 Face (Enschede): Contactloze toegangscontrole met AVG-proof gezichtsherkenning.
  • Media distillery (Amsterdam): Het herkennen van visuele en audio elementen in video’s.
  • Sightcorp (Amsterdam): Herkenning van demografische informatie van het publiek.
  • Oddity.ai (Utrecht): Herkenning van criminele activiteiten.
  • VicarVision (Amsterdam): Herkenning van gezichtsuitdrukkingen.
  • Pixyle.ai (Den Bosch): Vereenvoudigen van E-commerce door mode-artikelen te labelen.
  • Kepler Vision (Amsterdam): Herkennen van valpartijen bij patiënten binnen 60 seconden.
  • Kaios.ai (Groningen): Identificeert weg-onderhoud en weg-schade.
  • Innovatiespotter (Groningen): Identificeert innovatie bij bedrijven en clustert deze.

 

Meer weten over de Innovatiespotter? Neem contact met ons op.

Gebruik onze tools om de bedrijven te vinden die je zoekt

2965314

Krijg nu toegang tot ons AI-gedreven platform en krijg data en inzicht in je werkgebied.

Laatste blogs

SDG- en duurzaamheidsmonitor van het Nederlands bedrijfsleven 2024
Event

SDG- en duurzaamheidsmonitor van het Nederlands bedrijfsleven 2024

We nodigen je van harte uit voor een kennissessie waarin we de SDG- en duurzaamheidsmonitor van het Nederlands bedrijfsleven 2024 presenteren. Deze is ontwikkeld door Innovatiespotter in opdracht van de Nationaal Coördinator Duurzame Ontwikkelingsdoelen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees Meer »
Campussen Nederland 2023
Publicatie

Datagedreven inventarisatie campussen 2023

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (MinEZK) heeft Innovatiespotter een volledig datagedreven onderzoek uitgevoerd naar de dynamiek op en rond Nederlandse campussen. Innovatie op campussen Met gebruik van data-analyse is uit een longlist van 200 campusachtige initiatieven bepaald of ze voldoen aan de kenmerken van een

Lees Meer »
Circulaire Economie

Inzicht in het innovatie ecosysteem van circulariteit

Bedrijven spelen een cruciale rol in de Circulaire Economie. Innovatiespotter ontsluit meer dan 4.500 bedrijven in Nederland die voorop lopen in de Circulaire Economie. Wie zijn het, waar zitten ze en wat doen ze? Neem direct contact op om toegang te krijgen tot deze bedrijven (de  “namen en rugnummers”) en om inzicht

Lees Meer »
Wil je meer weten over ons werk?
Launch login modal Launch register modal