Impuls voor innovatie

Geef innovatie een impuls

Innovatiespotter helpt je bij het aanjagen van innovatie en duurzaamheid. Dankzij onze data kun je bedrijven gemakkelijker vinden, bereiken en benaderen. Zo bereik je meer bedrijven in dezelfde tijd en zorg je dat alle bedrijven gebruik kunnen maken van subsidies, kennis en netwerken. Oók het MKB dat nu nog te vaak buiten beeld blijft. Een krachtige impuls voor innovatie en verduurzaming. 

Uniek bedrijvenregister

  • Compleet overzicht van alle Nederlandse bedrijven
  • Doorzoekbaar op elk trefwoord
  • Ingedeeld in de nationale innovatiethema’s
  • Geeft inzicht in innovatie-ecosystemen

Innovatiespotter biedt een volledig bedrijvenregister: alle 2,9 miljoen bedrijfsinschrijvingen in Nederland zijn erin opgenomen. De data bieden een combinatie van gegevens waarvoor je anders meerdere databronnen moet raadplegen, zoals startup-databases, het handelsregister en statistische data.

Je kunt bedrijven zoeken op elk willekeurig trefwoord. Bedrijven zijn met behulp van AI ingedeeld in relevante thema’s die overeenkomen met het missiegedreven innovatiebeleid en SDG’s (Sustainable Development Goals).

Onze data geven je ook inzicht in het innovatie-ecosysteem en de rol van bedrijven hierin.

Aansluiting bij het innovatiebeleid

Innovatiespotter is het enige bedrijvenregister dat naadloos aansluit bij het missiegedreven innovatiebeleid: we hebben bedrijven ingedeeld bij de nationale innovatie- en duurzaamheidsthema’s. Dat maakt Innovatiespotter de krachtigste toolset voor de publieke sector en hun innovatie- en duurzaamheidsprogramma’s.

De thema’s van Innovatiespotter sluiten aan bij het missiegedreven innovatiebeleid, doordat we met behulp van AI kijken welke oplossing een bedrijf biedt. Zo krijg je inzichten die de standaard bedrijfsindelingen zoals SBI je niet kunnen bieden.

Een voorbeeld: wij zien een ingenieursbedrijf dat oplossingen ontwikkelt voor windturbines niet als een technisch ontwerpbureau (SBI-code) maar als een high-tech-bedrijf dat bijdraagt aan duurzame energie. Zo leg je gemakkelijker de link met sleuteltechnologieën en maatschappelijke missies.

Daarnaast zijn alle bedrijven geanalyseerd op 1.300 innovatie- en duurzaamheidsprogramma’s, waardoor je inzicht krijgt in de rol van een bedrijf binnen het innovatie-ecosysteem

Schakelen tussen beleid en uitvoering

Innovatiespotter is het enige platform waarmee je als gebruiker moeiteloos schakelt tussen beleid en uitvoering. Dat is mogelijk doordat je analyses op basis van geaggregeerde data altijd kunt herleiden naar individuele bedrijven. En andersom: je kunt van een selectie van bedrijven moeiteloos een analyse maken.

Organisaties die statistische methodes hanteren, gebruiken vaak deelselecties zoals steekproeven. Innovatiespotter biedt je meer: wij nemen alle bedrijven op in onze analyses. Daardoor zijn onze analyses altijd te herleiden naar individuele bedrijven, wat bij statistische methodes niet mogelijk is.

Direct naar:
Launch login modal Launch register modal