Kennissessie ‘Datakansen voor het innovatie-ecosysteem’

Innovatie- en economiebeleid kan niet meer zonder data. Zowel ministeries, provincies en gemeenten maken steeds vaker gebruik van data bij beleidsbesluiten. Deze data is meestal afkomstig uit de eigen organisatie en alleen voor interne doeleinden. Als data wél extern wordt gedeeld is dat vaak alleen op geaggregeerd niveau.

Provincie Drenthe werkt datagedreven met het “Datahuis”
De provincie Drenthe doet het anders. De provincie heeft besloten om de regionale economie tot speerpunt te maken in hun “Datahuis”. Eigen data wordt daarvoor verrijkt met de data van de Innovatiespotter. Drenthe loopt ook voorop om data beschikbaar te stellen voor de eigen regio met de Regiodatabank, waarin meer dan 10.000 bedrijven te vinden zijn. Daarmee kan de hele regio profiteren van de Regiodatabank. 

Pieter-Jan Snijders, projectleider bij provincie Drenthe, vertelt wat het gebruik van data kan opleveren.

Aanmelden:
Aanmelden voor een van onderstaande kennissessies kan door de registratielink te volgen en te registreren op Eventbrite

Vervolgens kan de keuze worden gemaakt uit een van onderstaande data:

  • Donderdag 16 december van 15:00-16:00
  • Vrijdag 17 december van 14:30-15:30
  • Dinsdag 21 december van 9:30-10:30

Gebruik onze tools om de bedrijven te vinden die je zoekt

2965314

Krijg nu toegang tot ons AI-gedreven platform en krijg data en inzicht in je werkgebied.

Laatste blogs

Visueel verslag van de kennissessie SDG- en duurzaamheidsmonitor 2024 door Meinte Strikwerda
Event

Kijk de kennissessie ‘SDG- en duurzaamheidsmonitor 2024’ terug!

Op 23 mei organiseerde Innovatiespotter de kennissessie ‘SDG-en duurzaamheidsmonitor van het Nederlands bedrijfsleven 2024’. U kunt deze sessie onderaan deze pagina terugkijken. De monitor Tijdens de sessie werd uitgebreid aandacht besteed aan de door Innovatiespotter ontwikkelde duurzaamheidsmonitor en de opvallende conclusies die daaruit volgen. De monitor geeft kwantitatief de staat

Lees Meer »
Campussen Nederland 2023
Publicatie

Datagedreven inventarisatie campussen 2023

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (MinEZK) heeft Innovatiespotter een volledig datagedreven onderzoek uitgevoerd naar de dynamiek op en rond Nederlandse campussen. Innovatie op campussen Met gebruik van data-analyse is uit een longlist van 200 campusachtige initiatieven bepaald of ze voldoen aan de kenmerken van een

Lees Meer »
Wil je meer weten over ons werk?
Launch login modal Launch register modal